Kompatibilita her: Hraní PS4 titulů na PS5 [2024]

S příchodem nové generace herní konzole PlayStation 5 (PS5) se mnoho hráčů zajímá o kompatibilitu svých oblíbených her z předchozí generace, konkrétně z PlayStation 4 (PS4). Sony se zaměřilo na udržení této kompatibility a umožnilo hráčům přenést své hry na nový hardware. V tomto článku si podrobněji přiblížíme, jak funguje kompatibilita PS4 her na PS5 a co od tohoto procesu můžeš očekávat.

Funkce Zpětné Kompatibility

PlayStation 5 přináší funkci zpětné kompatibility, což je ohromná výhoda pro majitele PS4 her. To znamená, že mnoho PS4 her bude plně kompatibilní s novou konzolí. Tato funkce otevírá dveře ke hraní oblíbených titulů na moderním hardware, a to bez nutnosti nákupu nových verzí her.

Jak Funguje Kompatibilita PS4 Her na PS5?

Pro tebe jako hráče je důležité vědět, jak kompatibilita PS4 her na PS5 funguje. Stručně si popíšeme hlavní body.

Digitální Verze Her

Pokud jsi si zakoupil digitální verzi PS4 hry prostřednictvím PlayStation Store a máš ji spojenou se svým PlayStation Network účtem, máš štěstí. Stačí se přihlásit na svůj účet na PlayStation 5 a hru znovu stáhnout z knihovny. Tvoje digitální hry budou k dispozici pro hraní na obou konzolích, což je jednoduché a pohodlné.

Fyzické Kopie Her

Pokud máš fyzickou kopii PS4 hry, situace je také pozitivní. Většina populárních titulů by měla být kompatibilní. Stačí vložit fyzickou kopii PS4 hry do PS5, a konzole by měla rozpoznat, že máš právo hrát tuto hru. Je však dobré mít na paměti, že ne všechny fyzické kopie budou automaticky kompatibilní, a je proto dobré prověřit seznam her, které jsou podporované.

Vylepšení na PS5

Jedním z bonusů hraní PS4 her na PS5 jsou vylepšení. Mnoho her na nové konzoli získává výhody, jako je rychlejší načítání, lepší grafika a vyšší rychost snímání. To znamená, že i starší hry mohou nabídnout ještě lepší herní zážitek na nové konzoli.

Seznamy Kompatibilních Her

Sony pravidelně aktualizuje seznam her, které jsou kompatibilní s PS5. Hráči mohou tento seznam sledovat na oficiálních webových stránkách PlayStation nebo na sociálních médiích. Tento seznam vám pomůže zjistit, zda vaše oblíbené hry patří mezi kompatibilní tituly.

Budoucnost Kompatibility

Sony dále pracuje na aktualizacích, které by měly rozšířit kompatibilitu mezi PS4 a PS5. Je pravděpodobné, že seznam kompatibilních her bude nadále růst, což znamená, že tato funkce bude pro hráče stále atraktivnější. Hraní starších her na nové konzoli tak zůstává atraktivním prvkem pro všechny majitele PlayStation 5.

Celkově je kompatibilita PS4 her na PS5 významnou výhodou pro hráče, kteří se chtějí ponořit do svých starých oblíbených her a zároveň využít nového hardwaru a vylepšení, která PS5 nabízí. Očekáváme, že se tento trend bude nadále rozvíjet a že hraní starších her na nové konzoli zůstane důležitou součástí herního zážitku. 

Kompatibilita her  Hraní PS4 titulů na PS5 2024
Zdroj obrázku: Google.com