5 tipů pro výběr her na PlayStation 4 [2024]

Na PlayStation 4 máš k dispozici obrovský výběr her, což s sebou nese těžká rozhodnutí. S tolika tituly na výběr, jak se v tom zorientovat? Pokud máš PlayStation 4 a hledáš nové hry, máme pro tebe pět tipů, které ti pomohou správně vybrat.

1. Přečti si recenze a hodnocení

Když se rozhoduješ, kterou hru si pořídit na PlayStation 4, recenze a hodnocení od herních kritiků a hráčů mohou být tvým nejlepším průvodcem. Zde je několik důvodů, proč je to důležité:

Objektivní názory: Herní kritici se věnují zkoumání her a mají bohaté zkušenosti. Jejich recenze ti může poskytnout objektivní pohled na to, jak je hra kvalitní a zda stojí za tvé peníze.

Ostatní hráči: Názory a hodnocení od ostatních hráčů jsou také důležité. Hráči často sdílejí své zkušenosti, včetně pozitivních a negativních stránek. To ti může pomoci rozhodnout se, zda je hra pro tebe vhodná.

Poznámky o technických problémech: Recenze a hodnocení mohou také obsahovat informace o technických problémech hry, jako jsou chyby, záseky nebo problémy s výkonem.

 

2. Zjisti si žánr, který tě zajímá

Když se rozhoduješ, kterou hru si pořídit na PlayStation 4, je důležité zjistit, který žánr her tě nejvíce zajímá. PlayStation 4 nabízí široký výběr žánrů, a tak si můžeš vybrat podle svých preferencí a herního stylu. Zde je několik hlavních žánrů, které můžeš na PlayStation 4 hrát:

Akční hry: Pokud máš rád rychlé a adrenalinové zážitky, akční hry jsou pro tebe. Zahrnují střílení, bojování a různé dovednostní výzvy.

RPG (Role-Playing Games): RPG hry ti umožňují hrát za postavu, kterou můžeš vyvíjet a přizpůsobovat. Často obsahují hluboký příběh a rozsáhlý svět k prozkoumání.

Dobrodružné hry: Dobrodružné hry se zaměřují na příběh a záhadné dobrodružství. Často obsahují hádanky a vyšetřování.

Závodní hry: Pokud jsi fanoušek rychlých vozů a soutěžení jsou závodní hry ideální volbou. Závoď na různých tratích a snaž se porazit ostatní jezdce.

Sportovní hry: Sportovní hry ti umožňují hrát různé sporty, jako jsou fotbal, basketbal nebo tenis. Můžeš soutěžit s přáteli nebo s virtuálními protivníky.

Strategické hry: Strategické hry vyžadují plánování a taktiku. Můžeš budovat říši, řídit vojenské jednotky nebo řešit složité strategické úkoly.

Horror hry: Pokud hledáš dávku adrenalinu, hororové hry tě dostanou do strašidelných situací a zdokonalí tvoje reflexy.

Indie hry: Indie hry jsou často menší nezávislé projekty s unikátním uměleckým stylem a kreativními nápady.

 

3. Dej šanci neznámým titulům

I když je snadné se nechat unést velkými blockbusterovými hrami s velkými reklamními kampaněmi, nezapomínej dát šanci také menším a neznámým titulům. Existuje několik důvodů, proč je to dobrý nápad:

Objevuj nové zážitky: Menší nebo nezávislé hry často přinášejí nové a inovativní herní zážitky, které nemusíš najít ve velkých hrách. Tyto tituly se mohou odvážit experimentovat a přinést něco unikátního.

Podpora nezávislých vývojářů: Podporou menších vývojářů a nezávislých studií můžeš pomoci rozkvětu kreativity v herním průmyslu. Tyto týmy často mají vášeň a odhodlání vytvořit něco výjimečného.

Překvapení: Nikdy nevíš, kdy narazíš na skvostnou hru, která tě zcela překvapí. Neznámé tituly mohou skrývat nečekaný potenciál a být velmi zábavné.

Méně tlaku: Velké hry s velkým jménem mají často vysoká očekávání. Při hraní menších her můžeš více relaxovat a užívat si zážitek bez tlaku na výkon.

Cena: Menší hry obvykle nabízejí příjemnou cenovou dostupnost. Můžeš si dopřát více titulů za stejný rozpočet.

Neboj se tedy prozkoumat menší tituly na PlayStation 4. Můžeš objevit skryté poklady, které ti poskytnou unikátní a nezapomenutelné herní zážitky.

4. Využijte demo verze

Jedním z výborných způsobů, jak se rozhodnout, zda si hru na PlayStation 4 pořídit, je využít demo verze, pokud je k dispozici. Demo verze jsou krátké ukázky hry, které si můžeš stáhnout a vyzkoušet předtím, než se rozhodneš ji zakoupit. Zde je několik důvodů, proč je to dobrý nápad:

Otestuj hratelnost: Demo verze ti umožní získat představu o tom, jaká je hratelnost hry. Můžeš si vyzkoušet ovládání, bojový systém a další herní mechanismy.

Ověř si grafiku: Demo ti poskytne náhled na vizuální stránku hry. Můžeš se podívat na grafickou kvalitu, detaily a atmosféru.

Zjisti, zda tě hra zaujme: Hry mají různé příběhy a témata. Demo verze ti pomůže zjistit, zda je hra doopravdy podle tvojí chuti a zda tě zaujme.

Ověř si technickou spolehlivost: Mnoho her na PlayStation 4 může trpět technickými problémy, jako jsou záseky, chyby nebo problémy s výkonem. Demo verze ti umožní zjistit, zda hra běží bez problémů na tvém zařízení.

Ušetři peníze: Díky demo verzím můžeš rozhodnout, zda je hra pro tebe vhodná, a ušetřit tak peníze, které by jsi  jinak utratili za hru, která by tě nepřesvědčila.

Před nákupem jakékoli hry na PlayStation 4 ti doporučujeme zkontrolovat, zda je k dispozici demo verze.

5. Sledujte slevy a akce

Hry na PlayStation 4 pravidelně přicházejí s různými slevami a dočkáš se tak skvělých nabídek.

S těmito tipy bys měl být připraven vybrat si hry, které tě budou bavit na PlayStation 4. Ať už jsi fanoušek akce, dobrodružství, nebo strategie, na této konzoli je něco pro každého. 

PlayStation4
Zdroj obrázku: Google.com