PlayStation 5: Nejlepší multiplayerové tituly [2024]

Zde je přehled některých z nejlepších her, které si můžeš zahrát s přáteli:

Final Fantasy XIV: Endwalker

Final Fantasy XIV: Endwalker je čtvrtým rozšířením populární MMORPG hry Final Fantasy XIV. Přináší nový příběh, který uzavírá dlouholetou ságu o Hydaelyn a Zodiarku. Hráči mohou prozkoumat nové oblasti a vyzkoušet dvě nové hratelné třídy: Sage a Reaper. Rozšíření také zvyšuje maximální úroveň postav z 80 na 90 a přidává nové dungeony a raidy. Endwalker byl velmi dobře přijat jak kritiky, tak fanoušky, díky svému silnému příběhu a vylepšenému hernímu obsahu.

Fall Guys: Ultimate Knockout

Fall Guys: Ultimate Knockout je barevná a divoká hra, která kombinuje battle royale styl s televizními překážkovými hrami. Hráči ovládají roztomilé postavičky a snaží se překonat různé překážkové dráhy a výzvy. Hra podporuje multiplayer, kde až 60 hráčů soupeří o vítězství v několika kolech. Fall Guys se stala populární díky své jednoduchosti, zábavnosti a neustálým aktualizacím s novým obsahem. Hra je dostupná na více platformách včetně PC, PlayStation a Xbox.

Akční RPG se zaměřením na kooperativní hraní v divokém světě Pandory.

FIFA 23

FIFA 23 je další díl ve slavné fotbalové videoherní sérii od EA Sports. Hra přináší vylepšenou grafiku a realističtější fyziku míče pro ještě autentičtější zážitek. Poprvé v historii FIFA série zahrnuje i ženské klubové týmy, což je významný krok pro inkluzivitu ve sportovních hrách. FIFA 23 nabízí režim Ultimate Team, kariérní mód a Volta Football, který se zaměřuje na pouliční fotbal. Hra obsahuje širokou škálu licencovaných lig, týmů a stadionů z celého světa.

Apex Legends

Apex Legends je rychlá battle royale hra, která klade důraz na týmovou spolupráci a strategii. Hra se odehrává ve světě Titanfall, nabízí unikátní postavy s různými schopnostmi zvané "Legends". Každá postava má svůj vlastní příběh a speciální schopnosti, které ovlivňují hratelnost. Apex Legends podporuje hru ve tříčlenných týmech, kde hráči musí pracovat společně, aby přežili a zvítězili. Od svého spuštění v roce 2019 se hra stala velmi populární díky své dynamice, inovativnímu komunikačnímu systému a pravidelným aktualizacím.

Street Fighter 6

Street Fighter 6 je bojová hra od Capcomu, která je nejnovějším přírůstkem do legendární série Street Fighter. Hra slibuje grafické vylepšení s použitím nového RE Engine, což přináší vyšší úroveň detailů a realističnosti. Street Fighter 6 zavádí nový herní systém "Drive System", který nabízí hráčům nové možnosti a strategie. Hra obsahuje jak klasické postavy jako Ryu a Chun-Li, tak i nové bojovníky. Capcom také plánuje rozšířit příběhový mód a multiplayerové možnosti, aby hra oslovila jak dlouholeté fanoušky, tak nové hráče.

Destiny 2

Destiny 2 je online střílečka vyvinutá společností Bungie, která kombinuje prvky akce, dobrodružství a sci-fi světa.
Hra nabízí hráčům široký výběr tříd postav s unikátními schopnostmi a dovednostmi, což přispívá k rozmanitosti hratelnosti. Destiny 2 se odehrává ve světě, který je ohrožen temnými silami a hráči musí spojit síly, aby zachránili lidstvo. Kromě epických kooperativních misí nabízí hra také kompetitivní multiplayerové bitvy, kde můžete soupeřit s ostatními hráči. Pravidelné aktualizace a obsahové rozšíření udržují komunitu hráčů nadšenou a stále motivovanou objevovat nové výzvy a lootovat vzácné předměty.

Elden Ring

Elden Ring je hra od vývojářského studia FromSoftware a spisovatele George R. R. Martina, autora Hry o trůny. Tato akční RPG slibuje obrovský otevřený svět plný tajemství, nebezpečných nepřátel a epických dobrodružství. Hra zdůrazňuje temné fantasy prostředí a složitý bojový systém, který je typický pro tituly od FromSoftware.
Elden Ring získal velkou pozornost od hráčů díky svému zajímavému spojení tvůrčího talentu George R. R. Martina a herního designu od FromSoftware.

Fortnite

Fortnite je populární online hra, která kombinuje akční boje, stavitelské dovednosti a taktiku. Hráči se vyhazují na virtuální ostrov a soupeří v bitvách o přežití. Hra se neustále vyvíjí díky pravidelným aktualizacím, které přinášejí nový obsah a změny do herního prostředí. Fortnite má také silnou komunitu hráčů, kteří soutěží ve světových turnajích a tvoří si vlastní strategie pro vítězství. Celkově je Fortnite fascinující mix dovedností, taktiky a sociálního propojení, který uchvátí hráče po celém světě.

Ghost of Tsushima: Director’s Cut

Ghost of Tsushima: Director's Cut je rozšířená verze oblíbené hry s novými příběhy na ostrově Iki a vylepšenou grafikou pro PlayStation 5. Hráči se znovu dostanou do kůže samuraje Jina Sakaiho a prozkoumají dobu samurajů v krásně zpracovaném prostředí feudalního Japonska. Tato verze je ideální pro fanoušky série i nové hráče, kteří chtějí zažít epické samurajské dobrodružství.

Diablo IV

Diablo IV je akční hra na hrdiny od společnosti Activision Blizzard, čtvrtý díl série Diablo hráče zavede do světa Sanctuary, kde se střetnou s démonickou Lilith a jejími služebníky. Anglickojazyčná videohra je určená pro MS WindowsPlaystation 4/5 a Xbox One a Series X/S. Vydej se na kampaň sólo nebo s kamarády, potkej zajímavé postavy v nádherně temném prostředí a se strhujícím příběhem, anebo prozkoumej rozsáhlý obsah po konci hry a společný svět, kde se hráči mohou setkávat ve městech, aby tam obchodovali, spojili se proti bossům nebo sestoupili do zón PvP, které prověří jejich schopnosti proti ostatním hráčům.

Další skvělé tituly zahrnují Sackboy: A Big Adventure, MLB The Show 23, Tiny Tina's Wonderlands, Splitgate, Riders Republic, ARK: Survival Evolved, Mortal Kombat 11: Ultimate, Overcooked! All You Can Eat, It Takes Two, Gran Turismo 7, a mnoho dalších.

414624664_287249807666609_9033705536677208994_n