Retro konzole, které stojí za to sbírat [2024]

Když se řekne "retro konzole," možná si vzpomeneš na ty staré herní systémy, které se objevily před lety. Ale pro mnohé z nás jsou tyto konzole stále zdrojem zábavy a nostalgických vzpomínek. V tomto článku se podíváme na několik retro konzolí, které stojí za to sbírat a proč jsou stále atraktivní i v dnešní době.

1. Nintendo Entertainment System (NES)

NES byla první konzole od Nintenda a přinesla nám některé z nejlegendárnějších her v historii, jako je Super Mario Bros. a The Legend of Zelda. Sběratelé ocení historickou hodnotu této konzole a stále je možné najít vzácné tituly pro NES.

2. Super Nintendo Entertainment System (SNES)

SNES nás zavedl do éry 16bitových her a přinesl nám tituly jako Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past a Street Fighter II. Kvalita těchto her a vynikající ovladač SNES činí tuto konzoli populární i dnes.

3. Sega Genesis

Sega Genesis byla konkurenční konzolí pro SNES a nabízela skvělý herní katalog. Sonic the Hedgehog, Streets of Rage a Mortal Kombat byly hry, které si pamatujeme dodnes. Genesis má silnou sběratelskou komunitu a některé edice konzole jsou velmi ceněny.

4. Sony PlayStation (PS1)

PS1 přinesla 3D herní zážitek do našich obývacích pokojů. Hry jako Final Fantasy VII, Metal Gear Solid a Resident Evil 2 jsou stále oblíbené mezi sběrateli. Navíc je možné hrát i hry na obyčejném CD, což znamená, že tituly nejsou tak vzácné.

5. Sega Dreamcast

Dreamcast byla předčasně zrušená konzole, ale její krátká existence přinesla několik unikátních her. Shenmue a Jet Set Radio jsou tituly, které stále mají velkou fanouškovskou základnu.

6. Neo Geo

Neo Geo byla konzole pro hardcore hráče, protože její hry byly drahé a samotná konzole měla vysokou cenu. Ale pokud hledáte arkádové akce a kvalitu, Neo Geo je stále jedním z nejlepších výběrů.

7. Atari 2600

Atari 2600 je ikonická konzole, která pomohla nastartovat videoherní průmysl. Hry pro tuto konzoli jsou jednoduché, ale mají své kouzlo. Sběratelé si tuto konzoli oblíbili pro její historický význam.

8. Nintendo 64

N64 nám přinesla 3D hry a první 3D Mario a Zelda tituly. Ovladač s analogovým joystickem byl revoluční. Tituly jako The Legend of Zelda: Ocarina of Time a Super Mario 64 jsou považovány za vrchol herního průmyslu.

9. Sega Saturn

Saturn byla konzole, která nezískala takový úspěch jako PlayStation, ale nabízela několik skvělých RPG her a arkádových portů. Sběratelé ocení unikátní tituly pro tuto konzoli.

10. Game Boy

Game Boy byla první přenosnou herní konzolí a přinesla nám hry jako Pokémon Red/Blue a The Legend of Zelda: Link's Awakening. I dnes můžete hrát tyto klasiky na Game Boyi.

Retro konzole mají stále co nabídnout a jsou výjimečným způsobem, jak prožít historii videoher. Sbírání těchto konzolí a her může být zábavným a odměňujícím koníčkem pro všechny fanoušky videoher. 🕹️👾


retro-consoles-e1623928570478
Zdroj obrázku: db-electronics.ca