PlayStation 3: Jaké hry stále stojí za hraní? [2024]

PlayStation 3 je jednou z nejvýznamnějších herních konzolí své doby a nabízela širokou škálu her, které dodnes stojí za to hrát. Pokud máš stále PS3 doma nebo plánuješ si ji pořídit, podívej se na některé z her, které jsou stále aktuální a nabízejí ti skvělé herní zážitky.

1. "The Last of Us"

"The Last of Us" je bezesporu jednou z nejvýznamnějších her na konzoli PlayStation 3 a stále zůstává klenotem herního průmyslu. Tato postapokalyptická hra od společnosti Naughty Dog tě zavede do světa, který je zasažen nákazou, a sleduje příběh dvou hlavních postav, Joela a Ellie, při jejich snažení o přežití.

Hlavním lákadlem "The Last of Us" je jeho emotivní a dojemný příběh. Hra tě vezme na drsnou cestu, během níž budeš svědkem vývoje vztahu mezi Joelem a Ellie. Jejich příběh je plný emocí, morálních dilemat a nepředvídatelných zvratů.

Grafické provedení této hry je na svou dobu impozantní. Odehrává se v postapokalyptickém světě, který je plný zničených měst a přírodní krásy zarostlé vegetací. Detaily postav, zvířat a prostředí jsou pozoruhodné a přispívají k poutavosti hry.

Herní mechaniky "The Last of Us" jsou kombinací stealth akce, střílení a řešení hádanek. Musíš plánovat své kroky a využívat prostředí k přežití. Boje jsou realistické a náročné, což dodává hře dobrodružnou atmosféru.

Kromě příběhu a herního designu se "The Last of Us" vyznačuje také skvělým hudebním doprovodem. Hlavní postavy jsou hrané s ohromnou emocionální hloubkou, což přidává do hry další vrstvu autentičnosti.

Tato hra byla vydána i ve "remastered" verzi pro PlayStation 4, ale verze pro PS3 stále nabízí skvělý herní zážitek. "The Last of Us" si zaslouží být považována za jednu z nejlepších her v historii herního průmyslu, a pokud jsi ji ještě nehrál, měl bys ji zařadit na seznam svých must-play titulů. 

2. "Uncharted 2: Among Thieves"

Dalším titulem od Naughty Dog je "Uncharted 2: Among Thieves."

"Uncharted 2: Among Thieves" je druhým dílem slavné série akčních her od Naughty Dog. Tato hra je považována za jednu z nejlepších akčních her všech dob a nabízí ti nepřetržitý zážitek plný vzrušujících dobrodružství, skvělých postav a úchvatné grafiky.

Hlavním hrdinou této hry je Nathan Drake, dobrodruh a archeolog, který se vydává na riskantní misi do exotických lokalit po celém světě. Budeš prozkoumávat starobylá města, hledat ztracené poklady a čelit nejrůznějším nebezpečím.

Co "Uncharted 2: Among Thieves" činí tak výjimečnou, je kombinace skvělého příběhu, vynikajícího herního designu a neuvěřitelně detailního světa. Hra tě vtáhne do svého příběhu a nedovolí ti odtrhnout se od obrazovky.

Grafika v této hře byla pro svou dobu revoluční. Lokality, jako je nepálské město, jsou prezentovány s ohromující pozorností k detailům. Vizuální efekty, jako jsou explodující budovy a dynamická akce, dodávají hře skvělou atmosféru.

Budeš střílet, lézt po stěnách, skákat z jednoho nebezpečí do druhého a řešit různé hádanky. Hra nabízí širokou škálu zbraní a strategických možností, což ti umožňuje přizpůsobit si svůj herní styl.

"Uncharted 2: Among Thieves" byla oceněna za svůj skvělý příběh a charaktery. Nathan Drake je charismatickým a vtipným hrdinou, který získal srdce mnoha hráčů. Dialogy a interakce mezi postavami jsou dobře napsány a přispívají k poutavosti příběhu.

Celkově lze říci, že "Uncharted 2: Among Thieves" je jednou z nejlepších her pro PlayStation 3 a stále si udržuje svou atraktivitu. Pokud jste fanoušky akčních her s dobrodružným nádechem, tato hra by neměla chybět ve vaší sbírce. 

3. "Red Dead Redemption"

"Red Dead Redemption" od společnosti Rockstar Games je klasikou mezi westernovými videohrami a stále se považuje za jednu z nejlepších her svého žánru. Tato hra tě zavede do doby Divokého západu, kde budeš hrát za Johna Marstona, bývalého zločince, který se snaží vyřešit svou minulost a ochránit svou rodinu.

Jednou z nejsilnějších stránek "Red Dead Redemption" je jeho otevřený svět. Obrovská mapa tě zavede do různých prostředí, včetně pouští, prerií, horských vrcholků a hustých lesů. Každá lokalita má svůj vlastní charakter a nabízí ti různé možnosti pro dobrodružství.

Hra je plná života, s divokými zvířaty, městy, lidmi a zločinci. Můžeš lovit zvěř, zúčastnit se pistolnických soubojů nebo plnit různé úkoly pro různé postavy. "Red Dead Redemption" ti umožňuje žít si svůj vlastní westernový příběh.

Příběh hry je také pozoruhodný. Sledujete osudy Johna Marstona, který je nucen lovit a zastavovat členy svého bývalého gangsterkého bratrstva. Příběh je plný nečekaných zvratů a emocionálních momentů, což jej dělá nezapomenutelným.

Herní mechaniky "Red Dead Redemption" jsou komplexní a nabízejí bohatý zážitek. Můžeš jezdit na koni, střílet z různých zbraní, hrát hazard v salónech a dokonce vést souboje na dálku. Hra ti umožňuje volit, zda budeš hrdinou nebo padouchem, což má vliv na tvůj konec příběhu.

Celkově je "Red Dead Redemption" nezapomenutelnou hrou, která kombinuje otevřený svět s bohatým příběhem a nádhernou vizuální prezentací. Pokud jsi fanouškem westernových příběhů a dobrodružství, tato hra by měla být na vrcholu tvého seznamu her, které stojí za to si zahrát.🤠

4. "Demon's Souls"

"Demon's Souls" od společnosti FromSoftware je jednou z nejvýznamnějších her v žánru action RPG a nabízí hráčům nesmírně náročný a odměňující herní zážitek. Tato hra tě zavede do temného a nehostinného fantasy světa Boletaria, kde budeš čelit démonickým hordám a nástrahám, které se ti postaví do cesty.

Jedním z klíčových prvků "Demon's Souls" je jeho obtížnost. Hra je známá svou vysokou náročností a hráči budou často umírat a zkoušet různé strategie, aby přežili. Tato výzva však dodává hře hloubku a uspokojení z úspěchu.

Grafické provedení "Demon's Souls" na PlayStation 3 bylo pro svou dobu impozantní. Hra představuje detailní svět s temnými chodbami, katakombami a ohromujícími výhledy. Nepřátelé jsou ztvárněni s důrazem na hrůzu a fantasii, což dodává hře jedinečnou atmosféru.

Herní mechaniky se zaměřují na souboje a strategii. Musíš volit různé taktiky a styl boje, včetně meče, kouzel a střelby. Každý boj je vysoce taktický a vyžaduje pozornost k pohybu nepřátel a hráčova postavení.

Příběh "Demon's Souls" je temný a tajemný, a ty budeš postupně odhalovat tajemství Boletarie a jejího zkázonosného osudu. Příběh je vyprávěn skrze okolní prostředí, postavy a tajemné předměty, což hráče povzbuzuje k prozkoumávání světa.

Celkově lze říci, že "Demon's Souls" je náročnou a nekompromisní hrou. Pokud hledáš výzvu a temný fantasy svět plný tajemství, "Demon's Souls" by měla být určite součástí tvé herní knihovny. 

5. "LittleBigPlanet"

"LittleBigPlanet" od společnosti Media Molecule je unikátní a kreativní hrou, která se řadí mezi platformové hry. Tato hra tě zavede do světa plného hádanek, skákání a tvorby vlastních úrovní. Její největší silou je schopnost hráčů vytvářet a sdílet vlastní obsah.

Hlavním hrdinou hry je Sackboy, malý bavlněný stvoření, které prochází různými světy plnými různých překážek a hádanek. Hra kombinuje platformový gameplay s hádankami a interaktivními prvky, což ji dělá zábavnou pro hráče všech věkových kategorií.

To, co však "LittleBigPlanet" dělá opravdu unikátním, je jeho tvůrčí aspekt. Máš možnost vytvářet vlastní úrovně, postavy a předměty pomocí jednoduchého a intuitivního editoru. Tato tvorba je otevřená a ty můžeš sdílet své výtvory online s ostatními hráči.

Komunita "LittleBigPlanet" je velmi aktivní a hráči vytvořili tisíce úrovní a miniher, které jsou k dispozici ke stažení. To znamená, že hra má nekonečný potenciál pro prodloužení herního zážitku. Můžeš se vydat na dobrodružství vytvořené jinými hráči nebo vytvořit vlastní úroveň a sdílet ji s komunitou.

Grafický styl hry je hravý a barevný, což přispívá k celkovému pohodovému a zábavnému dojmu. Hra je plná humoru a kreativity, což ji dělá ideální volbou pro rodiny a hráče, kteří si chtějí odpočinout od náročných her.

Celkově lze říci, že "LittleBigPlanet" je jedinečnou a zábavnou hrou, která zdůrazňuje kreativitu a sdílení s ostatními hráči. Pokud máš rád plošinovky  a chceš se stát tvůrcem vlastních úrovní, "LittleBigPlanet" by měla být součástí tvé herní knihovny. 

6. "Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots"

"Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots" je akční stealth hrou vyvinutou společností Konami a vytvořenou legendárním tvůrcem her Hideo Kojimou. Tato hra je jednou z vrcholných kapitol v populární sérii "Metal Gear" a přináší hráčům pokračování příběhu legendárního hrdiny, Solid Snake.

Hlavním hrdinou této hry je Solid Snake, legendární vojenský veterán, který se vydává na poslední misi, aby zastavil hrozbu označovanou jako "Lichvář." Hra se odehrává v blízké budoucnosti, kde jsou vojenské korporace a technologické inovace klíčovými prvky světa.

Jedním z nejpozoruhodnějších prvků "Metal Gear Solid 4" je jeho příběhová složka. Hra se vyznačuje komplexním a hlubokým příběhem, který zkoumá témata jako válečný průmysl, identita a manipulace médii. Solid Snake je postavou, která se snaží zjistit pravdu za tajemným konfliktem, který postihuje svět.

Grafická stránka hry byla pro svou dobu výjimečná. Detailní postavy, realistické prostředí a vizuální efekty přispěly k tomu, že hra vypadá nádherně i v dnešní době. Každý prostor je plný detailů a atmosféry, což přidává do hry autentičnost.

Herní mechaniky "Metal Gear Solid 4" se zaměřují na stealth a taktiku. Musíš plánovat své postupy, skrývat se před nepřáteli a využívat různé taktiky, aby si dosáhl svých cílů. Hra ti dává možnost volit různé přístupy k misím, což přidává do hry variabilitu.

Přestože je "Metal Gear Solid 4" součástí série s bohatou historií, je možné ji hrát i jako samostatnou hru, což umožňuje novým hráčům vstoupit do světa Metal Gear. Pro fanoušky série je však tato hra vrcholem celého příběhu.

Celkově lze říci, že "Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots" je vynikající akční stealth hrou s bohatým příběhem, vynikajícími herními mechanikami a impozantní grafikou. Pokud máš rád komplexní a hluboké hry, tato hra by měla být určitě na tvém seznamu her, které stojí zato si zahrát. 

7. "Ni No Kuni: Wrath of the White Witch"

"Ni no Kuni: Wrath of the White Witch" je kouzelnou a dojemnou hrou vyvinutou Level-5 a spolupracující s legendárním japonským animátorem Hayao Miyazakim a jeho studiem Studio Ghibli. Tato hra spojuje tradiční RPG prvky s kouzelným světem a krásnou animovanou grafikou.

Hlavním hrdinou hry je mladý chlapec jménem Oliver, který se vydává na dobrodružnou cestu do paralelního světa, aby zachránil svoji matku. Během cesty se Oliver setkává s různými postavami, včetně magických bytostí zvaných "familiars," které mu pomáhají v boji.

Jedním z nejpozoruhodnějších aspektů "Ni no Kuni" je jeho vizuální prezentace. Studio Ghibli přineslo do hry svůj nezaměnitelný umělecký styl, což vytvořilo krásný a pohádkový svět. Postavy jsou čerstvé a emotivní, a prostředí jsou plné detailů a kouzel.

Herní mechaniky hry kombinují tradiční RPG prvky s boji ve stylu "Pokémon." Oliver může chytat a cvičit různé familiars, kteří mu pomáhají v soubojích. Hra také obsahuje bohatý systém kouzel, vylepšování postav a řešení hádanek.

Příběh "Ni no Kuni" je dojemný a vtipný, s hloubkou a emocemi. Hra zkoumá témata jako odpuštění, přátelství a síla dobra. Příběh je vyprávěný tak, že oslovuje hráče všech věkových kategorií.

"Ni no Kuni: Wrath of the White Witch" je považována za jednu z nejlepších RPG her své generace a stále si udržuje svůj kultovní status. Pokud máš rád kouzelné dobrodružství s bohatým příběhem a nádhernou grafikou, tato hra by měla být na vrcholu tvého seznamu. 

8. "Bioshock"

"Bioshock" je akční FPS (First-Person Shooter) hrou vyvinutou společností Irrational Games (nyní známou jako Ghost Story Games) a vydanou 2K Games. Tato hra je známá svým jedinečným a temným světem pod vodní hladinou a silným příběhem.

Hra se odehrává v fiktivním městě Rapture, které bylo kdysi útočištěm pro vědce, umělce a intelektuály, ale nyní je zcela zničeno a ponořeno pod vodní hladinu. Ty přijímáš roli Jacka, muže, který se ocitá v Rapture po leteckém neštěstí a musí zde čelit hrůzným experimentům a nebezpečím.

Jedním z klíčových prvků "Bioshock" je jeho jedinečný herní svět. Rapture je podmořské město, které bylo navrženo s ohromující pozorností k detailům. Hra kombinuje retro futuristický design s hororovými prvky, což vytváří jedinečnou atmosféru.

Herní mechaniky "Bioshock" se zaměřují na akci a strategii. Musíš se vyrovnat s různými nepřáteli, z nichž někteří mají speciální schopnosti a mutace. K dispozici jsou různé zbraně a plazmidy (genetické úpravy), které ti umožňují získat speciální schopnosti.

Příběh "Bioshock" je komplexní a plný tajemství. Budeš postupně odhalovat historii Rapture a přicházet na to, co se s městem stalo. Hra zkoumá témata morálky, manipulace a lidského chování.

"Bioshock" je považována za jednu z nejlepších her v historii a má kultovní status. Její jedinečný svět, silný příběh a atmosféra ji činí jedním z nezapomenutelných zážitků ve světě videoher. Pokud máš rád temné a atmosférické hry, "Bioshock" by měla být na vrcholu tvého seznamu. 

PlayStation 3 Jaké hry stále stojí za hraní